Wij baseren ons op de meest recente leerlijn in het zwemmen, het Fred Brevet. Overleven & veiligheid zijn hier de sleutelwoorden. Van het wennen aan de kleinste spetters, groeien tot een top zwemmer met de juiste technieken.
LDL Fun neemt je zowel onder als boven water mee op deze golf. Ons uitgangspunt is dat kinderen plezier maken bij het bewegen in het water en wij helpen hen hierbij om dit op een veilige manier te doen.

LDL Fun kiest ervoor om zo weinig mogelijk drijfmiddelen te gebruiken. Hierdoor moet de zwemmer vanaf het begin zelf de juiste technieken gebruiken om te blijven drijven wat bijdraagt aan een snellere ontwikkeling in het uiteindelijke zwemmen.

Om te starten, overwinnen we samen watervrees en bouwen we een vertrouwensband op zodat de zwemmer zich comfortabel voelt in het water en bij de lesgever.

Hierop volgend zetten we de grondbeginselen uit van het zwemmen, namelijk drijven, onder water gaan, aquatisch ademen, spetteren en hoe zich voort te kunnen bewegen in het water.

Ook werken we aan het uithoudingsvermogen. De zwemmer is veilig in het water wanneer hij 50m kan overbruggen waarbij hij zich zowel op zijn buik als op zijn rug voortbeweegt. Dit wordt gecombineerd met verschillende uitdagingen onderweg zoals drijven, watertrappelen, ring opduiken, etc.

Volgend op de waterveiligheidsfase, starten we met het aanleren en/of verbeteren van de juiste technieken van de zwemslag, crawl, rugslag, schoolslag en/of vlinderslag.

Doorheen de zwemlessen komen ook verschillende multi-moveoefeningen aan bod. Dit zorgt voor een bredere motorische ontwikkeling van de sporter. Ook draagt dit bij aan de plezierfactor, succeservaringen en brengt het veel variatie in de zwemlessen.